Top

DigiBij © 2007-2022

tvprogs kop tvprogs plaatje
Dingen van Suriname

SURINAME

Suriname grenst in het noorden aan de Atlantische Oceaan, in het oosten aan Frans Guyana, gescheiden door de Marowijne rivier. In het westen grenst Suriname aan Guyana, gescheiden door de Corantijn rivier en in het zuiden aan Brazilië.
De hoofdstad van Suriname is Paramaribo.

Er heerst een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 28 graden.
Het land wordt opgedeeld in de districten: Marowijne, Commewijne, Wanica, Para, Brokopondo, Saramacca, Coronie en Nickerie. Het overgrote gedeelte van Suriname bestaat uit tropisch regenwoud.

Suriname heeft een zeer gevarieerde bevolkingssamenstelling. Uit verschillende delen van de wereld kwamen de mensen vandaan. De Inheemsen zijn de eerste bewoners. De Afrikanen kwamen, de Indiers, Javanen, Chinezen, Libanezen, Portugezen, Nederlanders en thans treffen wij ook vele Brazilianen en Guyanezen aan.

Gedicht: “Srananman - Surinamers”

Intrigeert Suriname u ook en wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Neemt u dan eens een kijkje bij http://www.nospang.com

U kunt zich dan bijvoorbeeld inschrijven voor de nieuwsbrief. Hierin vindt u het laatste nieuws en de aankomende evenementen.