DigiBij © 2007-2022

Top


MAISA is een uitzendorganisatie die sinds september 2006 televisieprogramma’s uitzendt op de lokale televisie. De programma’s worden geproduceerd door Stichting MorAisa studio en worden onder de naam “Met MAISA de Wereld rond” aan het kijkerspubliek getoond.

In de Afro-Surinaamse cultuur betekent MAISA “Moeder Aarde” ook wel “Godin van de Aarde” genoemd. (Maisa oftewel Mamaisa of Aisa).

“Met MAISA de Wereld Rond” worden diverse landen belicht, mensen met hun cultuur en traditie, verschillenden diersoorten met hun eigen verhaal en bomen en planten waar wij meer over te weten komen.

MAISA is ook de persoon in de programma’s die de kijkers welkom heet, die de verhalen vertelt, de gedichten voordraagt en de reisverslagen doet. Het geluk komt MAISA altijd weer tegemoet, zo heeft ook Mike Ho Sam Sooi haar pad gekruist en als "Maisa en Ho" vertellen zij samen de verhalen in de programma's.

In september 2007 vierde "MAISA" haar 1-jarig bestaan. Ter gelegenheid hiervan is een DVD uitgegeven met de hoogtepunten uit dit eerste jaar.

En toch is MAISA is geen nieuweling in de mediawereld. Al sinds 1999 worden televisieprogramma’s gemaakt over Suriname en Surinamers. In de afgelopen jaren is het binnenland van Suriname op een bijzondere manier belicht.


In 2007 onder de naam MAISA genomineerd voor de Salto Award als beste Nieuwkomer.

Salto Award 2004
 

Naast de Salto Awards is er ook een Publieksprijs Televisie uitgereikt. En U als publiek heeft bepaald dat MAISA de winnaar is geworden van de Salto Publieksprijs 2007. Wilt U de bekendmaking zien? Klik dan op de Play-knop in het schermpje hieronderDe uitzendingen van MAISA en ook die van de afgelopen jaren, zijn allen op DVD te bestellen. Zie DVD-bestellijst TV-programma's of neem contact op via het contactformulier.