Top

DigiBij © 2007-2021

biografie kop biografie plaatje
Margo Morrison
Margo Morrison in tekst
Auteur
Producent
Presentator
Programmamaker en
Voordrachtkunstenares

Margo Morrison is geboren op 15 november 1952 te Paramaribo – Suriname en vanaf 1968 woonachtig in Nederland. 

Zij is schrijfster van gedichten, verhalen en songteksten. Sinds haar zesde jaar werd zij op een bijzondere wijze geïnspireerd toen ze na een verkeersongeluk uit coma raakte. Vanuit haar diepste slaap beweegt haar pen in de donkere nacht over het papier. Margo zegt dan ook steevast dat niet zij op de gedichten en verhalen komt maar dat die bij haar opkomen. Pas de volgende morgen merkt zij wat ze vanuit haar droom of slaap heeft opgeschreven. In het begin verbaasde zij zich nog hierover, nu is dit gegeven een begrip geworden. Margo Morrison gelooft in de wonderen der Schepping en in de kracht van het bovennatuurlijke en zij is hierdoor een heel spiritueel leven gaan leiden. En door de kracht van positief denken komt alles wat zij zich maar wenst, haar ook tegemoet.

Margo Morrison en gezin

Producent

Margo Morrison is producent van gedichten, verhalen, songteksten, televisie programma's en de Black Sun marinades.

Auteur

Zij schrijft haar gedichten, verhalen en songteksten in het Nederlands waarvan een aantal in het Surinaams geschreven is met een Nederlandse vertaling. Slechts enkele zijn er in het Engels. Voor de titels en teksten van sommige gedichten zie: gedichten. Er zijn reeds 4 bundels in eigen beheer uitgegeven.

Televisie

Margo Morrison is ook programmamaker voor radio en televisie.

Begin 1999 is zij de medeoprichter geweest van Omroepvereniging SME-TV. Op de lokale omroep in Amsterdam en Rotterdam en in Suriname zijn de programma’s van uiteenlopende aard uitgezonden. Met name het binnenland van Suriname had Margo's speciale aandacht.

Deze televisie programma's worden vanaf september 2006 onder de naam “MAISA” voortgezet.

MAISA betekent “Moeder Aarde”. De keuze voor deze naam is gemaakt omdat Margo Morrison heel dicht bij de natuur leeft en met beide benen stevig in de Aarde staat.

In 2004 won Margo met haar televisie programma’s de Salto Award als beste programmamakers met de beste programma's.

In 2001 genomineerd voor de Salto Award en geëindigd als een van de beste 3.

In 2002 won Margo Morrison de Srefidensi Award voor haar positieve bijdrage aan de samenleving.

In 2007 onder de naam MAISA genomineerd voor de Salto Award als beste Nieuwkomer.

Salto Award 2004

 

 

Naast de Salto Awards is er ook een Publieksprijs Televisie uitgereikt. En U als publiek heeft bepaald dat MAISA de winnaar is geworden van de SaltoPublieksprijs 2007. Wilt U de bekendmaking zien? Klik dan op de Play-knop (rechtsonder) in het schermpje hier beneden:

 

 

Salto Publieksprijs 2007

Radio  

Sinds jaren is Margo Morrison Radio presentatrice geweest. In 1996 is ze begonnen bij Radio Mart als medepresentator van het programma "Night Flight Lovers Line", samen met Norman van Gom.  Een interactief programma waarin de luisteraars onderwerpen naar voren brachten die, afgewisseld met muziek en toepasselijke gedichten bespreekbaar werden gemaakt.

Songteksten:

Er zijn reeds drie songteksten van Margo bezongen. "Te me dansi nanga yu" door Harold Biervliet ( ex Trafassie) - "Syen" door de jazz zangeres Denise Jannah die de muziek zelf geschreven heeft. En "Lasi ala sani" een gezamenlijke tekst van Ruud de Noten en Margo Morrison. 

Voordrachtskunstenares:

Op verschillende culturele bijeenkomsten, begrafenissen, bruiloften en partijen worden de gedichten door Margo Morrison gepresenteerd.

In 1997 heeft zij in het Okura Hotel de toenmalige President van Suriname, Drs. Jules. A. Wijdenbosch, welkom mogen heten met haar gedichten: “Mi Presidenti fu Sranan – Mijn President van Suriname” - “Srananman – Surinamers” en “Prani mi baka – Plant mij opnieuw” – deze laatste werd de titel van de eerste gedichtenbundel.

Black Sun: 

Voor meer informatie, neem contact op via het contactformulier.